Teknolojik Başarının Temelinde Ar-Ge Yatıyor

23 Şubat 2016

comodo-ent

5 Şubat  2016 | Comodo

Teknolojik başarı temelinde Ar-Ge yatıyor. Deneme ve yanılmalar. Ardından inovasyonlar. İster yazılım ister donanım olsun, ister tüketici teknolojisi olsun ister kurumlar arası (B2B) kurumsal teknoloji olsun, her şey zamanla evriliyor. Yazılım ise özellikle akışkan bir niteliğe sahip; yazılım geliştiren her şirket sürekli yamalar, düzeltmeler ve güncellemeler yapıyor. Tüm bunlar, yazılım geliştirme döngüsünün birer parçası.

Ama yazılım geliştirme sürecinde kritik öneme sahip olan şey, şirketin kendisi veya bir ürün kullanıcısı tarafından belirli bir zayıflık tespit edildiğinde şirketlerin konuyu nasıl ele aldığıdır. Çalıştığınız yazılım şirketinin söz konusu zafiyeti ciddiye alıp almadığını kendinize bir sorun. Çok kısa bir süre içinde bir yama veya düzeltme çıkarıyorlar mı? Müşterilerin kaygılarını ele alıp gideriyorlar mı? Müşterilere sorunlar karşısında yol göstermek için bir yardım masası ve destek ekibi sağlıyorlar mı?

Comodo’nun Google Chrome’a rakip olan “Chromodo” tarayıcısında bir güvenlik zafiyeti olduğu yönünde Google tarafından bazı spekülasyonlar yapılmıştır.

Söz konusu zafiyetin Comodo ile veya Chromodo tarayıcısı ile ilgili olmadığını, ayrı bir eklentide (add-on) olduğunu açığa kavuşturmak gerekiyor. Sorun zaten giderilmiş ve düzeltilmiştir. Comodo, 3 Şubat 2016, Çarşamba günü eklentisiz haliyle Chromodo için bir güncelleme yayınlayarak tüm sorunları gidermiştir ve güncelleme tüm mevcut Chromodo kullanıcılarına ulaşmıştır (sürüm v45.9.12.392).

Comodo’da, zafiyetlerle ilgili her türlü geri bildirimi memnuniyetle karşılıyoruz çünkü böylece müşterilerimizi gerçekten koruduğumuzdan emin olabiliyoruz. Ne yazık ki, bu olayda Google önce zafiyeti bize bildirmiş, daha sonra da kendi 90 gün politikasını (https://code.google.com/p/google-security-research/issues/detail?id=704) çiğneyerek sadece 12 gün sonra durumu kamuya açıklamıştır. Olası zafiyet kendisine iletildiğinde, Comodo konuyla ilgili Google araştırma uzmanıyla hemen irtibata geçmiş ve belirtilen 90 günlük süre içinde zafiyeti gidermek için çalışmalara başlamıştır. Google’ın kullanıcıları daha da büyük tehditlere karşı savunmasız bırakma riskine girmek yerine ileride sorumlu ifşa uygulamalarına uygun davranacağını umuyoruz.

Müşterilerin kaygılarını hızla ele almak, uygun zaman içinde bir düzeltme veya yama sunmak ve müşteri tabanına destek sağlamak, Comodo gibi güvenilen bir güvenlik yazılımları şirketinin sorumluluğudur ve Comodo da aynen bunu yapmıştır.

Yorumlar

Charlespneus 8 Eylül 2021, 04:31

“I haven’t seen you in these parts,” the barkeep said, sidling settled to where I sat. “Designation’s Bao.” He stated it exuberantly, as if low-down of his exploits were shared aside settlers around multifarious a fire in Aeternum.

He waved to a wooden hogshead upset us, and I returned his indication with a nod. He filled a telescope and slid it to me across the stained red wood of the excluding before continuing.

“As a betting man, I’d be delighted to wager a honourable bit of invent you’re in Ebonscale Reach for the purpose more than the wet one’s whistle and sights,” he said, eyes glancing from the sword sheathed on my with it to the capitulate slung across my back.

http://images.google.com.bo/url?q=https://renewworld.ru/budet-li-russkiy-yazyk-v-new-world/

Cevapla

Yorum Ekle

İsim
Yorum